Ajutor

Woman on her laptop with credit card in hand and smiling

Cum comand?

Comanda se face pe site, cu sau făra cont, prin email sau telefonic.

In maximum 48 de ore de la plasarea comenzii, vei fi contactat telefonic pentru confirmare. Comanda se livrează doar după această confirmare.


Cum plătesc?

Există 2 metode de plată pe site-ul ART 4 FRIENDS:

– ramburs sau online (cu cardul).

Prin plata ramburs se achită contravaloarea produselor si a transportului in momentul livrării coletului, in numerar.

Plata cu cardul se poate efectua atât cu cardul personal cât și cu cel al firmei dumneavoastră, in condiții de siguranță deplina. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele mobilpay.ro. Art4friends.ro nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră. Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzacții.

 

cum-se-livreazaCum se livrează?

Modul de livrare a produselor comandate pe www.art4friends.ro:

 

1. Prin curierat rapid, FAN COURIER

– Coletul este livrat direct la domiciliul clientului de către un agent al firmei de curierat. Clientul este contactat telefonic de către acesta inaintea livrării.Livrarea se realizează in 24-48 ore, după confirmarea comenzii. Prin curier rapid livrările se fac in localitățile ce fac parte din aria de acoperire. Pentru comenzile făcute in weekend timpul de livrare se poate extinde până la 72 de ore.

 

2. Poșta Română

– Livrarea prin poștă, se face doar in localitățile din România unde nu are acoperire FAN CURIER. Coletul este livrat la cel mai apropiat Oficiu Poștal față de adresa de livrare specificată. Clientul este inștiințat de sosirea coletului prin intermediul unui aviz lăsat in căsuța poștală. Coletul poate fi ridicat de la Oficiul Poștal cu ajutorul avizului si al buletinului persoanei pe numele căreia a fost făcută comanda. Termenul de livrare este de 5-7 zile calendaristice.

 

ATENȚIE!  Pentru TRICOURI CARICATURI, livrarea produselor comandate se face in termen de 2-5 zile de la confirmarea comenzii.

Taxa de transport Fan Courier este de 20 RON. Costul transportului este afișat atât in ultimul pas din procesul de efectuare a comenzii cât și pe factura proformă.

 

Ghidul mărimilor

 

Pentru a ne asigura că tricourile comandate ți se potrivesc perfect, te sfătuim să iei din șifonierul tău un tricou, să-l intinzi pe o suprafață dreaptă și să-l măsori. Nu-ți rămane decât să compari dimensiunile cu cele de pe site.

Dacă te incadrezi între două intervale de mărimi, te sfătuim să alegi mărimea mai mare.

Tipuri de personalizare tricouri

transfer-termic1. Transfer termic

Personalizarea tricourilor prin transfer termic reprezintă o metodă eficientă pentru comenzi mici, este mai scumpă decât serigrafia dar compensează prin calitate. Se poate transfera grafica simpla din una-doua culori sau grafica complexă (policromie).

Transferul termic presupune decuparea graficii dintr-un colant simplu  (pt. grafică simplă) sau printarea si apoi decuparea dintr-un colant pentru print (policromie), apoi lipirea acesteia pe tricou utilizand o presă termică.

Tricourile personalizate prin transfer termic sunt rezistente la spălat si călcat. Tot colantul folosit de noi este marca Siser.

 

print-digital2. Print digital (Direct to Garment)

Printul digital Direct to Garment este o metodă relativ nouă de print, în general este utilizată pentru comenzi mici si medii ce necesita print policromie. Tricourile sunt personalizate utilizând o imprimantă specială ce folosește cerneală pentru Textile, principiul este același ca la o imprimantă obișnuita inkjet.

Cerneala pe care noi o folosim este marca Dupont, oferă o calitate bună a printului și rezistentă la spălat.

Tricourile personalizate prin print digital oferă un raport calitate/preț bun deși sunt mai scumpe decât cele imprimate prin serigrafie, mai ales in cazul celor inchise la culoare. Aceste tricouri necesită un tratament special și un strat de cerneală albă care duce la o creștere a costului de imprimare.

 

serigrafie3. Serigrafie

Serigrafia este folosită de mult timp ca o metodă de a personaliza tricourile in număr mare, nu este eficientă ca și cost pentru comenzi mici. In general serigrafia se face pentru comenzi de minim 50 buc, se pot face printuri cu 4-5 culori, costul calitate/preț este foarte bun însă prețul crește odată cu numărul de culori necesar pentru print. În general nu se printează grafice la fel de complexe ca cele prin print digital.

Un alt avantaj pe langă preț il reprezintă timpul de producție. Pentru comenzi mari timpul de producție este mai scurt decât in cazul printului digital sau transferului termic.

 

Cum spăl un tricou personalizat?

Datorită dezvoltării tehnologiei, imprimeurile DTG au o rezistență bună in timp dacă sunt spălate corespunzător.

Spălarea ar trebui sa se facă manual, sau la rotații cât mai mici, pentru a evita frecarea excesivă a stratului textil imprimat. Tricourile trebuie intoarse pe dos inainte de spălare.

Temperatura apei trebuie sa fie cât mai scăzuta, max. 30 de grade.

Se recomandă folosirea unei cantitați căt mai mici de detergent. Folosirea inălbitorilor este strict interzisă.

Se recomandă uscarea naturală, de asemenea tricourile se usucă tot pe dos (aceasta regulă e general valabilă pentru orice articol de îmbracăminte colorat, razele soarelui tind să decoloreze materialul).

Călcarea se face pe partea interioara a tricoului (pe dos).

Nu se recomandă spălarea tricourilor in primele 24-48 h de la imprimare.

Dacă toate aceste sfaturi sunt respectate, tricourile tale vor rezista o perioada lunga de timp. Atât pe tricouri albe, dar mai ales pe tricouri închise la culoare, la prima spălare este normală o foarte usoară pălire a culorilor imprimeului.

 


Înapoi la magazin